Seo Sırları 2: Yüksek Pr Backlink Alma Yöntemleri


Merhaba arkadaşlar, bu makalemiz “Seo Sırları 1” adlı makalenin devamı niteliğinde bilgiler içerecektir.
Makaleye geçmeden önemli bir not:
Gerçek seo uzmanları yalnızca sıralama yükseltmekle mükellef değildirler aynı zamanda piyasayı sürekli takip edip arama motorlarının gelişim, değişim süreçlerini sürekli gözlemlemek ve piyasada anlatılan mevcut bilgileri deneysel yöntemlerle doğrulamak zorundadırlar . Piyasada binlerce konu ve yöntemden bahsediliyor fakat bahsi edilen bu konular arkası sağlam olmayan konulardır. Birisi herhangi bir yöntem keşvettiği zaman anında bu bilgiyi paylaşıyor ve bu paylaşımı okuyanlarda anında onu uyguluyorlar. Seo uzmanlarına düşen bu bilgileri deneysel yöntemlerle doğrulamak ve seoya etkilerinin ve eksilerinin bir analizini seo dünyasına sunmaktır. Eğerki seo uzmanları bananeci bir tavırla ceplerini doldurma telaşıyla devam ederlerse zaten seo sektörü gelişmediği için ciddi manada kankaybına uğrayacaktır.


Önceki makaleyi kısaca  hatırlayalım:
Seo Sırları 1 adlı makalemizde tumblr üzerinde keşfedilen bir backlink alma yönteminden bahsetmiştik. Bu yöntem piyasada bilinçli yada bilinçsiz önceki makalemizde anlattığımız şekilde yani blog adresinin yine tumblr içinden anasiteye yönlendirilmesi sonucunda diğer bloglardan beğeni ve yeniden bloglama yöntemleriyle backlink alma şeklinde kullanılıyor .
Bu genel yöntemin sakıncaları ve eksi yönleri:
Blog adresi normal şartlarda anasiteye yalnızca kendi hotsunuza tumblr kurduğunuzda yönlendirilir. Fakat bu sistemi fark eden seocular anasitelerine tumblr kurmadan direk açtıkları blogları anasitelerine yönlendirirler. Bu şekilde kullanım nofollow link beklentisi içerisindeyseniz zararsız bir kullanımdır. Fakat dofollow link alma yoluna gidecek olursanız bazı eksilerle karşılaşacaksınız. Çünki dofollow link alabilmek için yeniden bloglama yapmanız gerekir. Yeniden bloglamanın mantığı beğendiğiniz içeriği kendi blogunuza göndermektir fakat siz blogunuzu anasiteye yönlendirdiniz bu yüzden gönderi blogunuzun dizinine kayıt olur fakat gönderinin urlsi anasitenizin sonuna eklenir. Yani anasite.com/post/fsdfs5  gibi blogladığınız gönderiye göre otomatik url oluşturur. Buda sayfanızda 404 hataları almanız anlamına geliyor sürekli çoğalan 404 hatalarının siteye zararlarını tartışmaya bile gerek yok sanırım. İkinci bir husus ise yaptığım testler sonucunda google tumblr sistemlerine özel ilgi göstermiş yani beklide algoritmalarına tumblr ve ona benzer sistemleri kullanan sitelerin yapılarına ilişkin kriterlerde eklediler bilemiyoruz. Ama anladığım şu, tumblr dan bu yöntemle alınan linkler yok denecek kadar az etkiye sahip. Tumblr da bu linkler “notes” classının arasında kalıyor. Google’ın bu linklerin etkisini düşürmek için sadece notes kısmı arasında kalan linkleri değersiz sayması yeterlidir.
Bu yöntemleri uzun uzun anlatmamın sebebi bu sistem hızla duyuluyor ve yayılıyor. Profesyonelseo.gen.tr olarak siz değerli ziyaretçilerimizi önceden uyarmaya çalışıyoruz. Çünki notes kısmına aşırı link bırakanlar kısa bir süre sonra ciddi cezalarla karşı karşıya kalabilirler.
Yöntemlerin Doğru Kullanımı:
Sistemi kendi lehinize çevirmek aslında çok basittir. 3 adımda özetleyecek olursak:
1.)Bir adet blog adresi açılır fakat bu blog adresi anasiteye yönlendirilmez.
2.)Blogunuza bir içerik girin ve anasitenize yazı içinden link verin sağdaki kaynak link kısmınada anasitenizin adresini ekleyin.
3.)Tumblr’nin etiket sistemi vardır. Ve her etiket sisteminin editörleri vardır. Örneğin youtube etiketi sadece paylaşımlarında ekiket kısımlarına youtube yazanların gönderilerinin göründüğü kısımdır. İnsanlar etiket sistemlerini sürekli takip ederek beğeniyor yada paylaşımda bulunuyorlar. Tumblr’nin asıl kalbi etiket sayfalarında atıyor. Bu nedenle etiket sayfaları yüksek pr değerlerine sahiptir.
Mesela: http://www.tumblr.com/tagged/car etiket sayfası pr 4 tür. İlk önce pr değerleri yüksel olan etiket sayfalarının bir listesini oluşturursunuz. Blogunuza içerik girerken  sağda etiket kısmı vardır oraya en fazla 5 adet olacak şekilde daha önceden oluşturduğunuz etiketleri yazın.(örn: youtube, car, seo, araba vs.) Tabiki etiketlerle içeriğiniz ilişkili olacak mesela araba resmi atıp etikete deniz yazmayın prsi yüksek diyeJ çünki editörler sürekli sayfalarda aktif haldeler.
Girdiğiniz her içerikte 5 etiket kullanırsanız her gönderide 5 adet yüksek pagerank değerine sahip “dofollow” backlink elde etmiş olursunuz.( etiket sisteminde bazı eksikler var bazen 5 etiket girdiğinizde 2 sinde yayınlanmayabiliyor.)
Kafaları fazla karıştırmamak adına profesyonel linkwheel yöntemine bir sonraki makalemde değineceğim. Bir sonraki makalede görüşmek üzere…

Seo ile ilgili Diğer yazımızı okudunuzmu okumak için tıklayın

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski