Google Yıldızlarınız Nasıl Çıkar

Sanırım son zamanlarda herkesin merak ettiği ve çoğu SEO formunda araştırılan bir konudur ve nedense ilgimi çekiyor bunu yapmayı bulan yada bilen sırmış gibi kimse bloglarında anlatmıyor!!bugün profesyonelseo.gen.tr Google Yıldızlarınızı Nasıl çıkartırsınız..
Google istediği kosal yap nedir ve biz nasıl bunu yapmalıyız konusunda detaylı bir anlatım yapmak istedik. Google sayfa değerlendirmelerini son kullanıcı yani bizlere açması çok kısa bir süre içinde olmuştu aslında bunun haberini Google Türkiye ofisinde çalışan bir üniversite arkadaşımdan daha önce almıştım ama ikimizde görüşü sıralama faktörlerinde direk olarak bir etkisi olmayacağı ve ilk aşamada bir deneme süresinden geçeceğidir.
 
Şimdi ilk başta şunu söyleyeyim sitenizin yıldızları kalite, yok domain yaşı ile ilgili değildir. Aslında Google mühendisleri burada şu mantığı denemek istiyorlar bence insanların okudukları bir yazıyı, resmi yani bir içeriği sitenizde beğendirip doğal arama sonuçlarında bir kendi algoritmalarını test edecekler birde insanların beğendikleri yazıları inceleyecekler. Şöyle düşünelim bir konu yazdınız baştaki ilk sıradaki sitenin 50 oyu varken bunun altındaki sitede 300 oy var şunu anlatmak istiyorum tabi ki Google bu mantıkla hareket etmeyecek ama Google mühendislerinin bir şeyler denedikleri açık ve nettir ve yakında yeni bir algoritma değişikliğine gideceklerdir.

Gelelim Google yıldızlarınızı nasıl çıkaracağınıza ve nasıl bir SEO stratejisi izlememiz gerektiğine

Yazımın başında belirtiğim gibi aslında yıldızları çıkarmak çok basit. WordPress kullananlar bu işi sadece bir eklenti kurar yaparken kendi sistemlerini kullananlar için 2 seçenekten bahsedebiliriz. Yıldızları çıkarmanın iki farklı yolu var bir statik değer vererek ikinci ise dinamik değerler ile yada şöyle diyebiliriz 1.Google Manipülasyon(yani kandırma) yolu ile ekleyebiliriz veya 2.Google istediği gibi kod düzenlemeleri ile ekleyebiliriz.

1.Yöntem

<div class=”hreview”><div class=”hreview-aggregate”><span class=”item”><span class=”fn”>Profesyonelseo </span> </span><span
class=”rating”><span class=”average”>9</span> von <span class=”best”>10</span></span><span class=”votes”>vermek istediğiniz puan(fazla abartmayın tepkiyi bende bilmiyorum)</span>Oy <span class=”count”>5</span> Kritik</div></div>


<span class=”average”>9</span>  buradaki 10 üzerinden 9 puan verilmesidir.

<span class=”best”>10</span> kaç üzerinden numaralandırmak istiyorsanız o’dur. örnek 100 de olabilir.

<span class=”count”>5</span> toplam oylanma sayısıdır ( örnek olarak bu film 500 defa oylandı gibi)

v:itemreviewed > bulunan içeriğin başlığı
not: rating kısmına dokunmayın. özet olarak şablon budur arkadaşlar. kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Bu kodu wordpress sayfanızın footer kısmına eklediğiniz zaman sitenizdeki her sayfaya statik bir beğenme rakamı atanmış olacaksınız. Bunun çok avantajları olduğu gibi ileride dezavantajları konusu bilinmemektedir.  

bunun avantajı nedir?

Bunun avantajı şudur arkadaşlar eğer ben dinamik bir değer verecek olsaydım sayfayı değerlendirme sonuçları özellikle SEO kelimesinden tutunda başka hedef kelimeler olsun 1 beğeni,2 beğeni olacaktır. Buraya kadar tamam şimdi şu çerçeveden bakmamız gerekiyor SEO yazdınız Google arattınız ilk siteye göz attınız tam SEO hakkında aradığınız konuyu buldum dereken altlarda bir sitede yıldız çıktığını ve diğer bütün sitelerden fazla bir beğenisi olduğunu gördünüz mutlaka bakarsınız her 10 kişiden 8 kişi 2.site bakmaz belki ama yıldızlı ve beğenisi çok olan siteye bakar bu diğer alt sayfalardaki anahtar kelimeler içinde geçerli olacaktır hedeflediğiniz anahtar kelimede 1.sıradaki siten sonra sizin sitenize kullanıcıların girmesini Google Analytics farkedecek ama bunun etkisi 2 aylık sürecektir.
Peki bunun dezavantajı nedir şuan gerçekten tam olarak çözümleyemedim yabancı forumlarda ve SEO uzmanı arkadaşlarım ile bilgi alışverişi yapıyoruz ama şunu biliyoruz ki Google bunun böyle kullanılmasını istemiyor..

2.Yöntem 

Gelelim Google İstediği Yöntemde Yapmaya Yazımın başlarında söylediğim gibi wordpress kullananlar sadece bir eklenti ile bu işi çözebiliyorlar. Yüklemeniz gereken eklentin adresi http://www.gdstarrating.com/ eklentinin ismi gdstar rating bu eklentiyi wordpress Admin panelinizden eklentilerde arama kısmından bulabilirsiniz. Eklenti oldukça komplike ama hiç bir şey yapmanıza gerek yok direk kurun yıldızlarını çıkacaktır.

Örnek olarak Google çubuğunda yaptığınız aramalarda yıldızlarının çıktığını göreceksiniz ve sayfayı incelediğinizde bahsettiğim eklentiyi görebilirsiniz.
Peki wordpress yoksa ve kendi yazdığınız scripti kullanıyorsanız ne yapacaksınız bunun için birinci yolu veya kod bilginiz ile kendi gdstart rating gibi bir sistem yapıp class,id değerlerini Google istediğini isimler ile çağırmanız gereklidir. Bunun için bu adreste oldukça yararlı bilgiler var. Yada yabancı kaynaklarda bunun için hazırlanmış kodlar var sadece database yeni bir yer açmanız ve birkaç kod yazmanız lazım şu adreslerden inceleyebilirsiniz

http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=tr&answer=146897
http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=tr&answer=146645

Eğer yıldızları nasıl test edebileceğini bilmek isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz. 

http://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski