Seo Sırları 1: Yüksek Pr Backlink Alma Yöntemleri


Tumblr Seo testlerini tamamlamış bulunmaktayım. Bu makalede tek tıklama ile tumblr bloglarından pr1 – pr7 arası backlink alma yöntemleri ve bu backlinklerin seo  etkilerine ilişkin detayları bulacaksınız.

Öncelikle 1. backlink alma yöntemini anlatalım
İlk önce tumblr’a girip bir blog oluşturuyoruz. Örneğin http://ahmetelci.tumblr.com  adında bir blog açtınız daha sonra “blog ayarları” kısmından özel alan kısmını aktif hale getiriyoruz. Özel alan kısmına anasitemizin urlsini giriyoruz. Bu bir nevi 301 yönlendirmesi gibi birşey.
Bundan sonra blog sitesi  direk olarak ana siteye yönlendirilmiş oluyor ve ahmetelci.tumblr.com  alanından yapılan her işlemde elde edilen backlinkler  anasiteye yönleniyor.

Birinci backlink yöntemide kendi içinde iki kategoriye ayrılıyor yani nofollow backlink alma ve dofollow backlink alma.
1.)    Nofollow backlink alma facebook’taki beğenme mantığına dayanıyor. Örneğin daha önceden bir paylaşımı 10 kişi beğendiyse beğenenlerin listesi o sayfada çıkıyordu fakat şimdi sadece 10 beğeni şeklinde yazı çıkıyor. Tumblr’da bir yazıyı yada herhangi bir paylaşımı beğendiğiniz zaman o beğeninin altındaki “notes” kısmından 1 adet backlink almış oluyorsunuz. Kaynak kodlar incelendiğinde beğeni yöntemiyle alınan backlinklerin nofollow olduğunu görüyoruz. Birçok tumblr blogu yüksek pr değerlerine sahip piyasada bir çok pr 7 blog mevcut. Blog sitelerindeki kalp işaretine tıklayıp içeriği beğenebilirsiniz. Bu işlemin bir sınırı yoktur binlerce nofollow backlink alabilirsiniz. Yüksek prli blogları takip ederseniz tumblr panel kısmında o kişilerin paylaşımları görünecektir bütün gönderilerini beğenerek kaliteli backlinkler alabilirsiniz.
2.)    Dofollow backlink alma tumblr bloglarındaki içeriği kendi blogunuza gönrerek gerçekleşiyor. Herhangi bir blog adresindeki bir paylaşımı “yeniden blogla” dediğinizde o paylaşım kendi blogunuza gönderiliyor ve sizde yine o blogun “notes” kısmından backlink almış oluyorsunuz.  Kaynak kodları incelediğimizde buradan alınan tüm linkler dofollowdur.

Açıklama: 5 beğenili bir yazıyı beğendiğinizde sizin linkiniz diğer beğenen 5 kişinin blogundada görünür. 1000 beğenili bir gönderiyi beğendiğinizde tek tıklama ile 1000 adet backlink elde etmiş olursunuz.  Fakat bu 1000 backlink diğer 5 backlinkten çok çok daha az kalite değerine sahiptir. Çünki 1000  beğeni demek aynı zamanda 1000 link çıkışı demektir.
Not: site:tumblr.com  şeklinde googlede arattığınızda birsürü blog bulabilirsiniz.

2 Yorumlar

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...

  1. Harika bir paylaşım. Aynen uyguladım umarım faydasını görürüm.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski