Negatif Seo

         Başkaları sizin sitenizin sıralamalarını kötü linklerle etkilemeye çalışıyorsa, buna “negatif SEO” diyoruz.
Yıllardır, Google başkalarının kötü linklerle sitenizin sıralamasını etkileyemeyeceğini söylemektedir. Ancak çoğumuz bunu bu şekilde bilmiyoruz. Çok fazla tartışılmayan bu konu, her zaman karanlıkta kalmıştır. SEO faaliyetlerini başarıyla ve dürüst yollarla uygulamak isteyen SEO uzmanlarına büyük darbe indiren negatif SEO hep bir sır perdesi olarak görülmüştür.


Google’ın bu konu hakkındaki açıklamalarına bakalım:

“-Rakipler sıralamaya zarar verebilir mi?
-Rakibinizin sitenize zarar vermesi veya sitenizi indeksten çıkarması HEMEN HEMEN mümkün değildir.”
Daha sonra bu yıl içinde Google 14 Mart’ta negatif SEO ile ilgili yayınladığı bir yazıda şöyle ifadeler kullanmaktadır:
“Google, sitenizin sıralamalarına zarar veren veya sitenizi indeksten çıkaran diğer web uzmanlarını engellemek için çok sıkı çalışmaktadır. Eğer başkalarının sitenizi linklediğini düşünüyorsanız, sitenin web uzmanıyla görüşmenizi tavsiye ederiz”.
İlk önce böyle bir durumun mümkün olamayacağını vurgulayan Google, geçtiğimiz ay bu konudaki fikrini anlaşılan değişmiş ve bu konuda sizin dikkatli olmanızı belirtmiş. Peki bir de Nisan ayı içinde ortalığı karıştıran Google’ın “doğal olmayan bağlantı” mesajlarına bakalım.
Bu mesajlarda yine söylenen; “ Sitenizde kontrol edemediğiniz veya kaldıramadığınız doğal olmayan linkler fark ederseniz, tekrar değerlendirme isteğinizde lütfen ayrıntıları yazın”.
Bu mesajda da Google’ın söylediği masumiyetinizi ispatlayana kadar suçlu olduğunuzdur! Aslında sizin kontrolünüz dışında olan linkler sitenize zarar verecek ama siz gidip Google’a o linklerin sizin olmadığını söylemek zorunda kalacaksınız.
Bütün bunlar eğer web siteniz Webmaster Araçlarına bağlıysa önemlidir. Eğer rakipleriniz tarafından böyle bir saldırıya maruz kalmış, ancak haberiniz olmamışsa SEO yaşantınıza elveda diyebilirsiniz.
Google negatif SEO için başlattığı bu mücadele ne yazık ki ters de tepebilir. Çünkü ilk etapta Google sitenizde rastladığı herhangi bir kötü linkten sizi sorumlu tutar ve cezayı keser. Sizin bu olayla ilginiz olmasa bile Google yeniden değerlendirme raporu gönderip olumlu bir cevap alana dek siteniz çok fazla gerileyebilir. Bu da SEO çalışmalarınıza önemli ölçüde darbe indirebilir.
Bundan mümkün olduğunca kaçınmak için Google Webmaster araçlarından faydalanmalısınız.

Bu sayede:
  • Sitenizdeki kötü linkleri
  • Paralı linkleri görmenizi sağlar.

Sonuç olarak, negatif SEO ile başa çıkabilmek oldukça zordur. Google bu konuda mücadele etse de genelde mağdur olanlar yine her şeyden habersiz site sahipleri olmaktadır. Her kötü link bulunan siteyi sorgulamadan cezalandırmaktansa, Google negatif SEO’yu yenmek için farklı bir yol bulmalıdır.

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski