Yandex Seo 2


Son günlerde adından sıklıkla söz ettiren arama motoru Yandex hakkında seo bilgilerini bulabileceğiniz bir yazı yazmak artık farz olmuştu. Her ne kadar Google, arama motoru pazarında aslan payına sahip olsa da, SEO bütün arama motorlarını kapsamaktadır. Bu yazımızda Yandex arama motoru ve Yandex Seo hakkında bilgiler paylaşacağız.

Yandex Nedir?

Özellikle Ruslar tarafından sıkça kullanılan son günlerde Televizyon ve internet reklamları ile Türkiye’deki arama motoru pazarına güçlü bir şekilde giren Yandex, “Yet Another Indexer” yani bir başka indexci kelimelerinin kısaltmasından adını alan arama motorudur. 1997 yılında Rusyada yayına başlayan Yandex arama motoru, Arkady Volozh ve arkadaşları tarafından kurulmuştur.

Yandex arama motoru anlaşılır ve başarılı bir arayüze sahip olması ve Türkiye pazarını çok ciddiye alması nedeniyle önümüzdeki günlerde büyük başarılara imza atacak görünüyor.

Yandex Türkiye Ürün Müdürü Alisher Hasanov “İyi bir arama hizmeti sunabilmek için sadece teknolojiyi değil, kullanıcılarının kültürünü, dilini ve tercihlerini de bilmek gereklidir. Türkiye’deki ekibimiz sayesinde hizmet kalitemizi her geçen gün artırıyoruz. İstanbul ofisimizde halen analistler, yöneticiler ve çevirmenlerden oluşan büyük bir ekibimiz var. Türkiye ekibinin önemli bir kısmı özellikle arama servisinin kalitesi üzerinde odaklanmış durumda. Ayrıca, ana servislerimizin gelişmesi konusundaki tüm kararları Yandex Türkiye ekibi veriyor” açıklamalarında bulundu.

Arama motoru servisinin yanı sıra Yandex, kullanıcılarına birçok farklı servis de sunuyor. Bunlar arasında, son haberleri otomatik olarak işleyip analiz eden Yandex. Haberler, Türkiye’nin önde gelen medya kuruluşlarından veri toplayarak kullanıcılara gündemdeki haberlerin tamamını objektif ve eksiksiz bir şekilde sunuyor. Yandex. Mail servisi ise kullanıcılara limitsiz kapasiteye, kullanışlı ve hızlı bir arayüze sahip ücretsiz bir e-posta hizmeti veriyor.

Yandex SEO Web Yönetici Araçları

Eğer siteniz Yandex veri tabanında yok ise http://webmaster.yandex.com.tr/addurl.xml linkinden sitenizi ekleyebilirsiniz. Seo uzmanları için Yandex gayet başarılı seo araçları sunuyor. Yandex web yöneticisi araçlarını kullanabilmek için öncelikle http://webmaster.yandex.com.tr/ linkine gidiyoruz. Yandex servislerine daha önce üye olmadıysanız formu doldurup üye olmanız gerekiyor.

Aynı Google Webmaster Araçları gibi Yandex Webmaster Araçları da, pek çok faydalı özellikler içeriyor. Sayfanız ile ilgili index problemleri, backlinkler, html önerileri bulabilirsiniz.

Yandex SEO Stratejileri

İçerik

Şunu açıkça belirtmekte fayda var ki Yandex’in Rusya’da kısa sürede Google gibi bir devrimi geçip arama motoru pazarının %60′dan fazlasına hakim olmasının en önemli nedeni lokal aramalara önem vermesi. Bu durumda seo uzmanlarının da olabildiği kadar lokal yani yöresel içeriğe sahip olması gerekiyor. Örneğin “İstanbul’daki Balık Restorantları” gibi.

Domain ve Url

Hedef anahtar kelimelerin domain ve url içerisinde geçmesi çok önemli.

Doğru Örnek: abc.com/istanbuldaki-balik-restaurantlari.html

Yanlış Örnek: abc.com/3256

E-ticaret Siteleri İçin Yandex SEO

Yandex’in resmi açıklamasına göre, e-ticaret sitelerinin iyi sıralamalar elde edebilmesi için gerekli olan bazı özellikleri aşağıda bulabilirsiniz.

  • Tanınmış bir marka olması,
  • İletişim bilgilerinin eksiksiz olması,
  • Müşteri yorumlarına yer verilmesi,
  • Resimlerin ve açıklamaların kaliteli olması,
  • Ürün araması yapılabilmesi,
  • Basit bir üyelik formunun bulunması,
  • Farklı ödeme seçeneklerinin bulunması,
  • Hızlı teslimat seçeneklerinin bulunması.

Matt Cutts’un Yandex’teki karşılığı olan Alexander Sadovskiy katıldığı bir seo konferansında şu açıklamaları yapıyor:

“Nasıl ki kullanıcılar için hem online hem de offline etkenler önemlidir, biz de bu faktörleri yandex kullanıcılarına daha iyi sonuçlar sunabilmek için kullanmaktayız.

Yandex seo için bazı seo ipuçları:

  • Ödeme prosesi sırasında https yönlendirmesi,
  • Kurumsal e-posta adresi,
  • Kurumsal telefon bilgileri,
  • Açık adres ve çalışma saatleri,
  • Ürün sayfasına kolay erişim (maksimum 2 dakika),
  • Valid HTML kodu,
  • Kaliteli içerik.

Yandex Seo deneylerimize başladık, yakında bu başlık altında sonuçlarını paylaşacağız.

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski