Yeni Blogcular İçin Kısa Ama Etkili Seo İpuçları

İnsanlar çeşitli nedenlerle blog sahibi olmak isterler; kişisel amaçlar için ya da profesyonel amaçlar için. Bazı zamanlarda bloglarında ziyaretçi olduğunu çok az görürler. Bunun esas sebebi de, bloglarına pazarlama tekniklerini uygulayamamalarıdır. Blogların da pazarlanmaya, bir Pazar aracı olarak kullanılmaya ihtiyacı olduğuna şaşırmayın. Blogunuzun popüler olmasını istiyorsanız, sizi farklı kılacak bazı SEO ipuçlarını dikkate almanız gerekir. Bunlardan bazıları aşağıda verilmiştir:

Sayfadaki SEO
  • Anahtar kelimelerle yoğunlaşmış İçerik: Bir blogun içeriği uygun anahtar kelimelerle donatılmalıdır. Böylece, bir ziyaretçi anahtar kelimeleriyle arama yaptığı zaman, arama motoru sizin sayfanızı da listede gösterecektir. Bu, blogcuların yazdıkları içerik, makale ya da metinlerde neden anahtar kelimeler kullanmaları gerektiğinin en önemli sebebidir.
  • Uygun Domain adı Seçmek: Anahtar kelimeler içeren domain adı seçilmelidir. Sunacağınız kurum, ürün ya da hizmetlerin adının seçilmesi önerilir. İnsanlar arama motorları üzerinden arama yaptığı zaman, domainde geçen anahtar kelime sayesinde siteniz arama listesinde görünecektir.
  • Pingleme: Blogunuzda içeriği güncelleyeceğiniz zaman, Pingmotic gibi hizmetler o konuyla ilgili birçok siteyi pingleyecek ve siz de çeşitli ziyaretçiler alacaksınız. Ayrıca arama motorları sitenizi güncellediğinizi görecek ve arama motoru robotları blogunuzu ziyaret edecektir. Bununla birlikte, o sitelere fazla ping raporu göndermediğinizden emin olun çünkü her şeyin fazlası zarar.

Sayfa Dışındaki SEO
  • Link Edinme: Birden fazla site arasında link değiş tokuşu yaparak sitenizin reklamını yapmak en iyi yöntemdir. Bu durum, sitenizin link popülerliğini artıracak ve sitenizin yerini arama motoru sıralamalarında daha iyi bir noktaya getirecektir. Ayrıca, blogunuzda doğal akış oluşturmak için de uygun maliyetli bir tekniktir. Blogunuz için link elde etmede farklı yollar kullanabilirsiniz. Bunlardan bazıları, misafir bloglama (guest blogging), makale alma ve dofollow forumları nitelikli link edinmede oldukça etkili yöntemlerdir.
  • Konuyla Alakalı İçerik: Arama motorlarını kullanan insanlar, konuyla ilgili içerik okumayı ve bunları indekslemeyi severler. Kişisel veya profesyonel amaçlı bir blog sahibiyseniz, kesinlikle sıfır hatalı, tamamen anlamlı ve yüksek kalitede bir içerik eklemeniz önerilir. Bu blogunuzu da daha değerli kılar.
  • Dizinler: Çeşitli dizinlere web sayfalarının linklerini eklemek mümkündür. Böylece, sitenize başka sitelerden almış olduğunuz linkler (inbound link) blogunuza kalite getirecektir. Bu durum, sadece sitenizdeki akışı artırmakla kalmaz ancak sitenizi arama motorlarında daha popüler yapar.
  • Blog Birleştirmesi: Sizin blogunuzu işaret eden linkleri başka bloglara gönderebilirsiniz. Son yıllarda bu teknik oldukça kullanılmaya başlanmış ve blogcular da kendi bloglarındaki artışın tadını çıkarmaktadırlar. Bunu başarmak için, blog ağlarına katılmanız gerekmektedir.

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski