SEO Savaşları


SEO,
( Search Engine Optimization), yani Arama Motoru Optimizasyonu. Son zamanlarda seo üzerine o kadar çok makale yayınlandı ve o kadar çok şey söylendi ki ki artık seo teknikleri birbirlerine girmiş durumda. Herkes başarı elde ettiğini düşündüğü yollardan bir bir bahsetmekte fakat seo üzerine söylenen her şey de öncekileri tekrar eder durumda. Seo uzmanlarına göre güncel içerik, özgün tema, sitenize hızlı bir bağlantı, doğal yollardan edinilmiş linkler vesaire vesaire.

Fakat seo teknikleri üzerine deneyim kazanmış arkadaşlarımızın google sıralamasında rekabet içerisinde oldukları seo optimizasyonu içerikli sitelerine bir göz gezdirdiğimizde yapılan çalışmaların herkesin diline pelesenk olmuş olan sıradan şeylerden çok farklı bir durumda olduğunu görmek zor olmuyor.  Bu kadar çetin bir rekabetin olduğu seo kelimesinde üst sıralara çıkmak için yapılan hack-link türü çalışmaların varlığı da yadırganamaz.

Peki anlatılanlar gibi yapılan bir çalışma sonucunda başarı elde etmek mümkün mü? Tabi ki de mümkün fakat seo kelimesi o kadar çok önem kazandı ki, seo uzmanı olan arkadaşlar elde edebilecekleri işleri bir yana bırakıp kendi kendilerine rekabet eder hale geldiler.
Bu durumda onlara da hak vermemek elde değil zira seo çalışmasının mantığı Google gözünde sitenizin değerli olması ise bunu önce kendilerini ön plana çıkararak yapmak zorundalar.

Konuyu neden bu kadar uzun uzadıya anlattığıma gelecek olursak yakın zamanda çok meşhur 3 seo uzmanının arasındaki rekabete şahit oldum. 1 numaralı seo uzmanımız kaybettiği bir müşterisinin 2 numaralı seo uzmanı ile çalıştığını öğreniyor. Sanırım kaybetmenin vermiş olduğu hırsla birlikte önce kaybettiği müşterisinin sitesine saldırıyor, sonra da hack-link yapıyor.
Peki 3. seo uzmanı nerede diyeceksiniz şimdi; Müşteri tek uzmandan verim alamadığını düşünerek 3. uzmanımıza da danışıyor ve işe ortak etmek istiyor. Seodan fazlaca anladığını söylediği halde nedense diğer uzmanla birlikte iletişim kurmadan çalışma yapabileceğini düşünüyor ya da sadece paraya endeksli çalıştığı için olacak herhalde ki işi kabul ediyor.

Müşterimiz sitesinin daha iyi yerlere geleceğini düşünerek içi rahat etmiş herhalde ki, ne gelen saldırıdan haberdar ne de sitesinin durumundan. Çok geçmeden site Google amca tarafından biraz biraz dışlanmaya başlıyor. Müşteri 2. seo uzmanımıza giderek izahat istiyor. Konuşma sırasında 3. seo uzmanımızdan da konu açılıyor ki olaylar burada patlak veriyor.

2. uzmanımız bay 3′i arayarak veryansın ediyor, yaptığı çalışmanın üzerinden para yediğini ima etmekle kalmıyor küfürlerle derdini anlatıyor. Tabi bay 3 altta kalır mı? Tabi ki de kalmaz hatta konuyu telefonda küfürleşerek kapatma niyetinde de değil işin böylece kapanmadığını bastıra bastıra söylüyor. Müşteri unutulmuş durumda, Bay 2 ve 3 birbirine girdiler. 1 ise kaybettiği büyük müşterisinin ardından bakarken şimdi ise kenarda olan biteni izliyor belki de sinsice gülümsüyor.
Bay 2 yine de işin üzerine gitmekte kararlı ve bay 3 le buluşuyor. Şimdilik silahlar gömülmüş kafa kafaya veriliyor. Bir şekilde bay 3 ün izleri ortalıkta. Seni gidi seo uzmanı seni. Silahlar çekiliyor tabi ki. Seo kelimesinde ilk sayfa savaşı başlıyor. Tabi savaşta her şey mübahtır mantığıyla.

  Bu arada müşteri 2. ve 3. seo uzmanlarımızın önerisiyle 1. uzmanımıza tekrar gidiyor ve sözde anlaşma tekrar yapılıyor ki müşteri pişman olmuş geri dönmüş olsun, sitesi de kurtulsun şimdilik. 
Aradan geçen zaman bay 2 ve 3 ü çok samimi etmiş olacak ki yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor seo uzmanlarımızın ve tek çatı altında olmaya karar veriyorlar. Çok geçmeden bunun artısını görmüş olacaklar ki SEO kelimesinde bir de bakmışlar ki Bay 1 gerilemeye başlıyor ve yeni ortaklarımız zirvede.

Bunlar benim sadece duyabildiğim kadarı ile yaşanmış olanlar. Bakalım daha bu seo rekabetinde yaşanacak olan neler var. Bu rekabetin şahsına münhasır seo uzmanlarımızın kendilerini geliştirmekten çok artık müşteriyi tehdit eder bir duruma gelmeleri ise ciddi anlamda sorgulanması gereken ilk şey. Sanırım artık seo uzmanları ile iş yaparken de siciline bir bakmamız gerekecek.

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski