En çabuk indexlenmenin 10 yolu

       Sitenizin arama motorları tarafından indexlenirken yaptığınız bütün seo çalışmalarının boşa gitmemesi adına dikkat etmeniz gerekenler var. Bunlara ek olarak sitenizin daha hızlı indexlenmesi içinse bazı önlemleri önceden alarak hareket etmekte yarar var.
Bunları kısaca özetlemeye çalışırsak;


1) Yararlı ve özgün içeriğiniz olmalı ve düzenli güncellemeler yapmalısınız. İçerik güncellemeleriniz günlük ya da haftalık olmalı. Bu şekilde siteniz müdavimlerini kaybetmez ve özgün içeriğinizden dolayı da arama motorları robotlarının siteye düzenli gelmesini ve içeriğinizi indekslemesini sağlayabilirsiniz.
2) Page Rank değeri sizinkine eşit, hatta sizinkinden daha yüksek olan web sitelerinden backlink alın. Link alırken ise link aldığınız sitenin içeriğinin sizin sitenizin konusu ile ilgili olmasına dikkat edin. Site temanızla ilgili olmayan sitelerden link almak için çok fazla vakit kaybetmeyin. Yüksek Pr li sitelerden alacağınız tek bir link, sizin sitenizden düşük pr li bir siteden alacağınız backinkten kat ve kat daha önemlidir.
3) Sayfanızda kırık link olmamasına özen gösterin. Tıpkı sizin gibi, arama motorları robotları da “404 sayfa bulunamadı” uyarısından memnun kalmayacaktır. Sayfalara verilen linkler ise, sayfa içeriği ile mutlaka alakadar olmalıdır.
5) Sitenizin yapısı kullanıcıların rahat gezinmesine imkan veren bir durumda olmalıdır. . Örneğin herhangi bir sayfadan, o sayfaya benzer sayfa ya da sayfalara bağlantı oluşturarak kullanıcıların istediklerini rahat bulabilmelerine imkan tanıyabilirsiniz.
6) Hazırladığınız sitemap ları günlük, haftalık, aylık sürelerle yenilemeli ve arama motorları robotlarının kullanımına sunmalısınız.
7) Site haritaları hazırlamalısınız. Her arama motorunun okuyabildiği farklı sitemap lar vardır. Sitemap.xml , robot.txt gibi. Ancak burada en çok dikkat etmeniz gereken şey ise hazırladığınız site haritalarının sitenizin ana dizininde bulunmasıdır. Ayrıca site haritalarını arama motorlarına tanıtırken de tam adresi yazmaya önem vermeniz gerekmektedir.
   Sayfa yüklenme süresi ve sayfanın büyüklüğü arama motorlarının en çok dikkat ettiği konulardan birisidir. Arama motorları sitenizini tavsiye etmek için, kolay yüklenebilir ve ulaşılabilir olmasına önem verirler.
9) Sitenizdeki her sayfa için, sayfanın konusuyla ilgili anahtar kelime, metatag temaları oluşturmalısınız. Bunlara ek olarak her sayfanın içeriğini kendine özgü biçimde geliştirmeye devam etmeniz sizin açınızdan çok daha iyi olacaktır. Seo açısından atlanmaması gereken konulardan birisi de budur.

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski