Basit seo ipuçları

      Arama motoru optimizasyonu (seo) konusunda bildiğiniz üzere birçok çalışma yapılmakta. Hatta bu alanda faaliyet gösteren yurtdışı menşeili şirketler dahi mevcut. Ancak  emek vererek düzgün bir çalışma yapan her site yapımcısı seo konusunda ilerleme kaydedebilir ve arama motorlarında üst sıralara çıkmakta ciddi sonuçlar alabilir. Arama motorları çok komplike algoritmalara sahip olsa da ziyaretçi trafiğinin yazdığınız yazıların başlıklarından ve dolayısıyla adreslerinden geçtiği bir gerçektir. Yazınızın başlığından arama motorlarında sık aranan kelimeler kullanmanız yararınıza olacaktır .


Yazıları popüler kelimeler ile ilişkilendirmek ve link vermek
Arama motorları için yazınızın ilk paragrafı, geri kalan kısmına nazaran daha fazla önem taşımaktadır. Dolayısıyla biraz önce belirttiğimiz gibi hem başlıkta hem de ilk paragrafta yazının bütününe dair bilgi vermek, çok fazla aşırıya kaçmadan popüler arama sözcüklerini kullanmak arama motorlarında üst sıralara çıkmanıza katkı sağlayacaktır. Ayrıca herkes tarafından tavsiye edildiği gibi yazılarınızda konu ile ilgili çeşitli sitelere linkler vermeniz de hem kullanıcılarınız hem de arama motoru robotları için kolaylık sağlayacaktır.
# Çeşitli siteler ile link değişimi yapmak
Link değişimi yapmak, çeşitli sitelerden size ziyaretçi gelmesini sağlamak sitenizin arama motorlarındaki ve Technorati‘deki değerini de arttıracaktır. Ancak bu durumun elbette bir riski de mevcuttur. Arama motorları bu link değişimlerini kötü niyetli olarak da algılayabilir ve sitenizi cezalandırabilir.
# Flash ve JavaScript kullanımı
Flash ve JavaScript hem görsellik hem de fonksiyonellik anlamında tasarım ve kullanım açısından faydalı uygulamalar olsa da bu tür kodlamaların kullanımını en aza indirmek yararınıza olacaktır. Bu tür kodlar içeriğinizin arama motorları tarafından anlaşılmaz hale gelmesine neden olabilmektedir. Dolayısıyla mecbur olmadıkça Flash ve JavaScript kullanımından kaçınmak seo açısından oldukça iyi olacaktır.

1 Yorumlar

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...

Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski