Network marketing nedir?


Network marketing veya Multi Level Marketing dilimize çok katlı pazarlama olarak çevrilmekte. Ancak ne yazık ki yıllar önce ülkemizde yaşanan titan-saadet zinciri gibi olumsuz örnekler bulunduğundan çoğu insan network marketing’ e önyargı ile yaklaşmakta.

Network marketing nedir? Nasıl işler? 

Network marketing’ de işleyiş, ‘ birlikten kuvvet doğar ‘ özdeyişi ile tam olarak örtüşüyor. Bir kişinin % 100 kendi çabasıyla yaptığı bir işi, aynı kişinin kendi alt üyesi olarak bulacağı 100 kişi ile, her birinin sadece % 1′lik çabasıyla o işi yapması olarak nitelendirebiliriz. Zaten katlı pazarlama özelliği de buradan gelmekte.

Birçok network marketing şirketinde üye olduktan sonra, sizin sisteme yaptığınız her üyeden belli bir oranda komisyon alırsınız. Ayrıca sistemin asıl pazarlamasını yaptığı ürün satışlarından da yine belli bir oranda prim alırsınız. Bunu prim usulü satış olarak da görebilirsiniz.

Network marketing’ i tavsiye marketing olarak da nitelendirmek mümkün. Sisteme dahil olduğunuzda belli başlı ürünlere sahip olursunuz. Üründen memnun kalırsanız bu ürünleri çevrenize tavsiye ederek üye bulmaya çalışırsınız. Dolayısı ile söz konusu ürünlerin kaliteli olması çok önemlidir. Aksi takdirde sistem ister istemez tıkanır kalır.

Klasik network marketing’ de geniş bir çevreniz olması işi başarmanız açısından önemli bir husus. Ancak artık günümüzde internetin yaygınlaşması ile bu durum değişmeye başladı. İnternetin gücünü kullanarak da pekala network marketing yapılabilir. Şu sıralar pek çok network marketing şirketi de bu yönde çalışmalar yapmakta.

Network marketing insanlara kendi freelance işlerini kurmaları açısından birçok fırsat sunmakta. Öyle ki, birçok çevrede network marketing, ülkemizdeki işsizlik sorununa da çözüm olarak görülmekte. Bence freelance olarak yani kendi adına serbest çalışarak network marketing ile hatırı sayılır gelir elde etmek mümkün. Güvenilir bir şirkete dahil olarak, orta ve uzun vadede isteyen herkes bu işten geçimini sağlayabilir. Yeter ki doğru firmayı seçin ve çalışmaya başlayın.

Gerek yurtdışında gerekse ülkemizde birçok firma klasik yöntemlerle yürüttükleri pazarlama işlerini network marketing sistemine çevirmeye başlamış durumda. Kanaatim o ki, network marketig usulü pazarlama, gün geçtikçe daha da yaygınlaşacak. Amerikalı ünlü milyarder işadamı Donald Trump’ a bir talkshow’ da soruyorlar; ‘ herşeye tekrar sıfırdan başlamak zorunda kalsaydın ne yapardın? ‘ Cevabı, ‘ Network Marketing ‘ .

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski