Joomla! Seo Nasıl Aktif Edilir?


Joomla 1.7 sürümlerinde SEO özellikleri sisteme entegre edilmiş bir halde sunuluyor. Çok ufak bir ayar ile siteminizin linklerini arama motoru dostu linklere çevirmek mümkün.

1- Öncelikle sitemizin Yönetici Paneline giriş yapalım. Giriş için http://www.s i t e a d r e s i.com/administrator adresine giriyoruz.

2- Yönetici Paneli sayfasında üstmenüden SİTE sekmesi içerisindeki Genel Yapılandırma bölümüne tıklıyoruz.

3- Açılan sayfanın sağ bölümünde SEO Ayarları bölümünü göreceksiniz. SEOnun aktif olması için gereken ayarları burada yapacağız.

Arama Motoru Dostu Adreslemeler: EVET
Bu bölümü EVET olarak seçtiğimizde index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=2 şeklinde olan linklerimiz index.php/makalemizin-adi şeklinde olacaktır.

URL Yeniden Yazmayı Kullan: EVET
Bu bölüme EVET dediğimizde index.php/makalemizin-adi şeklinde olan bölüm doğrudan /makalemizin-adi şeklinde bir hal alacaktır.

Yalnız bu ayarı aktif hale getirebilmemiz için sunucumuzun Apache destekli olması gerekiyor. Ayarı aktif hale getirdiğinizde FTP'den sitenize bağlandığınızda public_html dizini içerisindeki htaccess.txt dosyasının ismini .htaccess olarak değiştirmeyi unutmayın

Adreslere Son Ek Ekle: EVET / HAYIR
Bu bölüme EVET yada HAYIR demek sizin tercihinize kalmış. EVET dediğinizde linkleriniz /makalemizin-adi.html olarak görünecek, HAYIR derseniz /makalemizin-adi şeklinde kalacak, sonuna bir uzantı gelmeyecektir. Eğer bu konuda bir fikriniz yoksa EVET olarak seçebilirsiniz.

Unicode Rumuzlar: EVET / HAYIR
Bu bölüme de EVET yada HAYIR demek sizin tercihinize kalmış. EVET dediğinizde site adreslerinizde /üniversite-harç-ücretleri.html şeklinde türkçe karakterli bağlantılar oluşacaktır. Eğer HAYIR seçerseniz /universite-harc-ucretleri.html şeklinde olacaktır.

Site İsmi İçeren Sayfa Başlıkları: SONRA
Bu bölümde ilgili içerik sayfasındaki site ismini sonda gösterebilirsiniz. Bu ayarın SONRA olarak seçilmesinde yarar vardır.

1 Yorumlar

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...

  1. sitenizdeki yazılar ve makaleleri sürekli takip ediyorum, Joomla web tasarımı olarak işlerinizde kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski