Adsense İle Para Kazan


Google AdSense ile para kazanmak için bir internet sitesi oluşturmak ve yönetmek oldukça popüler hale geldi. Google AdSense ile para kazanmak, web sitesi aracılığıyla ürün satmaktan daha kolay bir yöntem. Tabi ki AdSense ile para kazanmak için, zaman ve emek harcamanız gerekiyor. Aşağıda Google AdSense’ten gelir elde etmek için 4 adımı inceleyeceğiz:

1.Adım

Web sitenizin içeriğini belirleyin. İlginizi çeken herhangi bir konuyla ilgili konsept oluşturabilirsiniz. Bu konuyla ilgili eğitici bilgiler, tavsiyeler eklemelisiniz. İçerik ziyaretçileri çekmenizin olmazsa olmaz koşuludur. Konunuz ne olursa olsun, içeriğiniz zengin ve faydalı olmalıdır.

2.Adım

Eğer programlama bilmiyorsanız web sitenizi oluşturmak için web sitesi oluşturucu bir program kullanın. Örneğin Bluevoda veya Joomla websitesi oluşturmak için teknik bilgi gerektirmemekte ve oldukça kolay, çabuk, profesyonel görünümlü web siteleri oluşturmanıza olanak vermektedir. Bu programlarla önceden hazırlanmış temaları kullanarak sadece içerik eklemeniz yeterlidir. Sitenizi oluşturduktan sonra domain ve hosting alarak sitenizi yayınlayabilirsiniz.

3.Adım

Google AdSense programına kayıt olun. Sitenizin google tarafından gözden geçirilip onay vermesi genellikle birkaç gün sürüyor. Google’ın sitenize onay vermesi durumunda size verilen kodu ilgili yere yükleyip AdSense’ten gelir elde etmeye başlarsınız. Eğer Google sitenizi onaylamaz ise; sakın üzülmeyin, çünkü Google size gönderdiği e-mail ile neden red ettiklerini açıklıyor, sorunları düzeltip tekrar başvuru yapabilirsiniz.

4.Adım

AdSense’ten gelir elde etmek için sitenize hedef trafik çekmeniz gerekmektedir. Sitenizin ziyaretçi sayısı ne kadar fazla olursa o oranda para kazanırsınız. Aşağıda kısa sürede sitenize ziyaretçi trafiği çekmek için bazı pratik bilgiler yer almaktadır

  • PPC yani tıklama başına ödeme yapılan, Google veya Yahoo arama motorlarına siteniz için reklamlar vermek. Google ve Yahoo sitenize ziyaretçi çekmede oldukça başarılı olmasına karşılık, buralarda reklam vermek maliyetlidir.
  • Sitenizi arkadaşlarına ve ailenize tanıtın. Bunun için Facebook, Twitter, Myspace gibi sosyal networkleri kullanabilirsiniz.
  • Web sitenizin içeriği ile ilgili makaleler yazın ve bu makaleleri sitenizin linkiyle birlikte directory’lere yükleyin. Makale Directory’lerinin listesini görüntülemek için arama motorunda “article directory” şeklinde aratabilirsiniz.
  • Konunuzla ilgili forumlara üye olun ve imzanızla birlikte her yorumda web sitenizin linki de çıksın.

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski