Site Page Rank (PR) Değeri Nedir Neden Önemli?


Bir KOBİ veya işletme site ve kişisel blog veya ticari blog sayfası için 
Pagerank  aslında hiç bir şey demek değildir. Sıralamada hedef anahtar kelimede en önde gelen bir çok sitenin Pagerank  değerinin 0-1-2-3 civarında olduğunu görürsünüz. Pagerank  değeri 5-6-7 olan bir çok sitenin de sıralamada hiç gelmediğini görebilirsiniz.

Peki öyleyse page rank değeri neden önemlidir?

Page rank değeri Google tarafından backlinkleri ölçekleyen bir değer olarak algılanmakla beraber, nasıl page rank değeri verildiği google dahil kimse tarafından anlaşılamamıştır. PR8 bir siteden link aldıysanız muhtemelen PR6 olacaksınız ama eğer bu link doğal olarak alınmamış ve özellikle hacklink vb şekilde alınmış ise sonunuz iyi görünmüyor. 3-5 günlük başarınız var demektir, sonrası hüsran..

Bir çok kişi kendi sitesinin PR değerini bir şekilde yükseltip, bu siteden link kiralama yoluna gitmekte ve kısa süreli başarılara alet olmaktadır. Tabi şöyle bir gerçek var ki, PR değeri yüksek bir site çok dış link veriyorsa PR değeri zamanla düşecektir. Bir KOBİ veya işletme iseniz ve PR değeriniz 5 civarında ise DİKKAT SEO çalışanınız hacklink yapıyor demektir.

Pagerank değerini arttırmanın ilk yolu pagerank değeri yüksek sitelerden link almaktır. Link sayınız ile orantılı olarak verilen pagerank sayısı da artacaktır. Elbette bu algoritma çok gelişmiştir haliyle sitenizden yapılan link çıkışları da önemlidir pagerank için. Sitenizden kendi sitenize veya diğer sitelere yapılan link çıkışları ana sayfanın pagerank değerinin bölünmesine neden olur.

Ek olarak sitenizden link çıkışı yapmamaya özen gösterin. Sitenizin 
Pagerank değerinden az Pagerank değerine sahip sitelerden link almayın. Daha yüksek Pagerank değerine sahip siteler ilk tercihiniz olsun. Link alacağınız zaman alexa değerine , yaşına , lokasyona ve sitenin link çıkışlarına dikkat edin.

Pagerank Nedir Pagerank Degeri Arttirma - Pagerank Değeri Nasıl Arttırılır ?

Sizinle aynı içeriğe sahip sitelerden farklı olarak (3-4-5) Pagerank değerine sahip sitelerden link alın. Pagerank değeri 6-7-8 olan sitelerden link almak fayda değil zarar verecektir.

Bunun yanında link aldığınız sitenin 
Pagerank değeri misal 5 ise , O siteden sizin gibi 5 site link alırsa pagerank1 etkisi yapacaktır. Fakat tek sizin link aldığınızı varsayarsak Pagerank  5 etkisi yapar.

SEO Açısından Pagerank

Pagerank değeriniz çok kötü olsa bile bunu dert etmeyin. Pagerank değeri sıfır olmasına rağmen ilk sayfada çıkan siteler var. Bunu yapmak mümkün ise burada Google amcayı da göz ardı etmemek lazım. Google’nin isteği şeyi yani kullanıcıya ihtiyacı olduğu yararlı bilgiyi sunarsanız Pagerank değerinin o kadar da önemli olmadığını kolaylıkla söyleyebiliriz.

Google Pagerank Degeri - Pagerank Değeri Nasıl Arttırılır ?

Siteniz ile aynı içeriye sahip bir site var ise ve aynı içerik ile sizden daha üste çıkmış ise Pagerank değeri sizden daha yüksek diyebiliriz. Bunu da kaliteli sitelerden link alarak yapmıştır. Haliyle makalesini , sitesini üst sıralara çıkarmak isteyen birisi için bu siteyi analiz etmek ve link kaynağını öğrenip alınan kaliteli yerlerden link almak yerinde olacaktır.

Sonuç olarak her şey Google için önemli. Site başlığı , içerik başlığı , makalenin özgün olması , kullanıcıyı çekme… Haliyle 
Pagerank değeri de bir o kadar önemli. Google için önemli ise sizin için de önemlidir.

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski