Blogunuzu Geliştirecek 20 İpucu!


1. Bir konuda yazı yazmanın dışına çıkıp, bir tartışma başlatmayı deneyin,  takipçilerinize fikirlerini rahatça belirtebilecekleri bir alan oluşturun.

2. Küçük yarışmalarla takipçilerinizi ödüllendirin.

3. Diğer blogları tanıtıcı yazılar yazın, takipçilerinizin yeni bloglar keşfetmesini sağlayın.

4. Blogunuzun tasarımında belli aralıklarla yenilikler yapın. Bu kimi zaman fon değişimi, kimi zaman küçük bir uygulama olabilir.



5. Sosyal sorumluluğu olan projelere blogunuzla katılım gösterin, okuyucularınızı bu konularda bilgilendirin ve projelere sizinle birlikte katılım göstermesine teşvik edin.

6. İçeriklerinizi sadece görselle değil, video, gift gibi hareketli materyallerle zenginleştirin.

7. Diğer yayıncılarla iletişim halinde olun. Bunu en kolay yazıların beğenerek  takip ettiğiniz blogların içeriklerine yorum bırakarak yapabilirsiniz.

8. Arada bir kendinizi, beğenilerinizi ya da sevmediğiniz şeyleri anlatan yazılar yazın. Okuyucularınız sizi tanımaktan hoşlanacaktır.

9. Ziyaretçilerinizi yazılarınızda aktif olması için onlara sorular sorun, gelen cevapları farklı bir yazınızda yorumcunun ismiyle kullanın.

10. Yazılarınızın içine kendinizle ilgili bazı sırları ekleyin. Bu durum okuyucularınızın kendini ayrıcalıklı hissetmesini sağlayacaktır.

11. Belli aralıklarla komik şeyler paylaşarak okuyucularınızı şaşırtın,  blogunuzun eğlenceli yönünü ortaya koyun.

12. Gündem, yazdığınız konular ya da blogunuzla ilgili yaptığınız değişikliklerde okuyucularınıza anket yapın, onların görüşlerini önemsediğinizi onlara gösterin.

13. Hobilerinize yer verin. Ortak hobiyi paylaştığınız okuyucularınızla fikir alışverişi yapın.

14. Blogunuza ait halen bir logonuz yoksa sizi, bloğunuzu anlatacak bir logo tasarlayın. Logonuz oluşturduğunda blogunuz için kısa bir slogan yaratın ve sosyal medya hesaplarınız da dahil olmak üzere sloganınızı bloğunuzun yer aldığı tüm alanlara konumlandırın.

15. Eğer az da olsa blogunuzun bütçesi varsa takipçilerinize blogunuzun logosundan ve sloganından oluşan T-shirt veya küçük promosyonlar dağıtın.

16. Okuyucularınızın aradıkları içeriği bulmasına yardım edin ve “arama” bölümünü mutlaka blogunuzun dikkat çeken, görünür bir bölümüne yerleştirin.

17. “Hakkımda” sayfasını güncel tutun, hayatınızla ilgili önemli gelişmeleri bu sayfaya ekleyin.

18. Haber bültenlerine blogunuzda yer veriyorsanız mutlaka üzerinde küçük değişikler yapın, içeriğinizi daha özgün hale getirerek kullanın.

19. Ziyaretçilerinizin size kolayca ulaşabiliyor olması çok önemli. Bunun için e-mail adresinizi ve sosyal medya hesaplarınızı blogunuzda kolay erişebilir bir noktasında konumlandırmaya dikkat edin.

20. Son olarak daima kendiniz olun, blogunuzda en doğal halinizi paylaşmaya özen gösterin!

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski