Hacklink Sorununun Çözülmesi için Ortak Eylem Planı

Uzun bir süredir, hacklinklerin SEO’ya olan etkileri forumlarda ve blog sitelerinde tartışıldı. Daha önceki gözlemlerimize göre, kısa sürede tespit edilip cezalandırılan siteler artık Google tarafından aynı serilikte ceza almıyorlar. Bunun en temel sebeplerinden biri de, bu hafta SearchEngineWatch’ta da tartışılan ve negatif SEO olarak adlandırılan kavram.
Daha önceden, eklenmiş olan linklerin site sahibi tarafından eklenmiş olması ihtimaline karşın doğrudan bir cezalandırma uygulanıyorken, artık manüplasyon olasılığına karşın bu ceza sistemi zayıflatılıyor. Nihayetinde de, hack yöntemiyle sağlanan backlinklerin etkileriyle haksız bir rekabet durumu oluşturuluyor. Bu sorunun çözülmesi ve problemin ortadan kaldırılması için SEOmoz ekibinden Dr. Peter J. Meyers ile bir görüşme yaptık.




Kendi gözlemlerimizde tecrübe ettiğimiz ve Dr.Pete’in de belirttiği üzere, bu linklerin etkilerinin doğrudan müdahale ile değiştirilmesi gibi bir durum sözkonusu değil. Üstelik Google Webmaster Tools aracılığıyla şikayet edilen bu linklerin de çok etkili bir biçimde incelenmediğini biliyoruz. Bu sebepten ötürü, kendi eylem planımızı yaratmak üzere bir araç kiti hazırlayarak, hacklink ile önplana çıkan rakiplerinizin bu adaletsizliğin sonucunda sıralama kaybetmelerini sağlayabilirsiniz.
SEOZEO’da yayınladığım 1500 kelimelik bu makalede, hacklink sorunun çözülmesi için gerekli olan aksiyonlardan bahsettim. Ayrıca burada yayınladığımız araç kitinde de, hacklink sorununuzu çözmek için ihtiyaç duyacağınız bazı araçlara ulaşabileceksiniz.
Başta, Türkiye’nin en rekabetli ve prestijli kelimeleri olmak üzere hemen hemen tüm alanlarda yaşanan temel sorun olan hacklinkleri tespit etmek için kullanabileceğiniz araçları burada da listelemek istiyorum.
Hacklink kullanarak, haksız rekabet yaratan rakiplerinizin linklerinin kaldırılmasını sağlamak ve daha temiz bir internet ortamı oluşturmak için “Hacklink Sorununun Çözülmesi için Ortak Eylem Planı” adlı makalemizi mutlaka incelemenizi istiyorum. Herkese daha temiz bir internet ve adil bir rekabet dilerim!

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski